Ansamblu rezidențial Premio

Descrierea proiectului

Amplasat în zona protejată Armenească, pe strada Logofăt Luca Stroici, ansamblul rezidențial Premio îmbină armonios caracteristicile locuirii colective cu cele ale locuirii individuale urbane. Țesutul tradițional esxistent, deși eterogen, asigură o atmosferă liniștită și caldă noului ansamblu. Ansamblul participă la definirea identității zonei și se inserează în mod coerent în context, păstrând în același timp o abordare contemporană.

Forma neregulată a sitului (îngust către stradă și mai generos în partea din spate), a permis conturarea a două corpuri de clădiri cu înălțimi diferite. Fabrica de Arhitectură a preluat structura existent, recompartimentând și amenajând spațiile interioare, precum și remodelarea fațadelor ansamblului.

Materialele folosite, atât la exterior, cât și la interior au fost atent selecționate astfel încât să creeze o atmosferă caldă, intimă, apropiată de cea a locuințelor individuale . Astfel, la exterior s-a ales o cărămidă decorativă în nuanțe neutre, iar la interior, au fost folosite materiale naturale precum lemnul, travertinul sau marmura.

În cadrul acestui ansamblu se regăsesc mai multe tipologii de locuințe: de la apartamente dispuse pe un singur nivel la apartamente cu grădină privată la parter sau locuințe de tip penthouse localizate la ultimurile niveluri. Toate apartamentele au suprafețe generoase, suprafețe mari vitrate și spații private exterioare de tip balcon, loggie sau terasă.

Ansamblul Premio propune un standard exclusivist al locuirii urbane și demonstrează, prin amplasament, arhitectură, amenajările interioare și cea peisageră că locuirea colectivă poate oferi un standard inalt de confort și individualitate.

Date tehnice
 • Tip proiect
  Locuințe colective
 • Status
  Finalizat
 • Anul finalizarii
  2015
 • Dimensiune
  5326 mp
 • Echipa
  Daniel Nicolae Popescu, Irina Stinghe, Adela Voinea, Mihai Frențescu, Ștefan Căplescu
 • Colaboratori
  Vitalis Consulting, Ductil Tech, Total Proiect Construcții, Pinum, Luce Domotica

TOP