L House

This house was designed with nature in mind developing a structure that blends into its surround-ings in the most ingenious way. Instead of working against nature, the trees were kept intact and the house was placed on the terrain taking into account their positions and all the important rooms and large glazed windows were oriented towards the garden.
The slide and the library extended on all floors are the centerpieces of this house. There is a con-trast between the exterior of the house with light colored brick and white plaster (suggesting sereni-ty and silence) and the interiors where color and joy prevail. This is a best described as a house of books and children.
This project is maybe the most representative regarding the relationship of the team with the cli-ents. The strong collaboration led to a beautiful house, both on the exterior and the interior, being very bright, positive and warm.

Technical Data
  • Project type
    Individual House
  • Status
    Built
  • Year of completion
    2017
  • Dimension
    270 sqm
  • Team
    Daniel Nicolae Popescu, Adela Voinea, Ștefan Căplescu, Mihai Frențescu
  • Collaborators
    Structural Engineering and Technology, Imep Systems, Sevacon Impex, Luce Domotica, Detail Design

(C) 2017 cosmindragomir.info | all rights reserved

(C) 2017 cosmindragomir.info | all rights reserved

(C) 2017 cosmindragomir.info | all rights reserved

(C) 2017 cosmindragomir.info | all rights reserved

(C) 2017 cosmindragomir.info | all rights reserved

TOP